Efter att vi för några år sedan byggde ut huset och då gjorde om våra gamla planteringar som var uppbyggda med slipers från -75 så har vi varit försiktiga med vad vi planterat ut. Jag hade en plan att det skulle vara ett färgschema i den ena rabatten och ett annat i den andra. Jag har inte riktigt lyckats att sprida blomningen på växter så att det blommar hela säsongen, så när en kompis nu höll på att rensa i sin trädgård och ville bli av med lite växter så struntade jag i färgkoordineringen och tänker, lite vilt och blandat blir härligt!
Jag fick ett infall och blev vansinnigt sugen på att baka biskvier. Mina försök till temperering har alltid misslyckats, men den här gången blev det faktiskt lyckat, beskriver här nedan hur jag gjort. Hemligheten med en lyckad smörkräm är att vispa den länge, längre än du tror, den ska vara luftig och vit innan chokladen, ägget och kaffet hälls i. Tokigt goda kaffedoftande chokladbiskvier blev resultatet! Ingredienser till kaffebiskvier: Botten 280 g mandelmassa 5 msk strösocker 2 äggvitor Smörkräm 175 g smör, rumstempererat 3 dl florsocker 1 äggula 1 tsk vaniljsocker Smaksättning: 75 g smält choklad 5 msk espresso Toppning: 200-300 g choklad (tempererad). Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita så att den blir klumpfri. Spritsa ut bottnar ca 3 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Vispa smör och florsocker, ...








Kommentarer
Skicka en kommentar