Länge sedan jag uppdaterade bloggen nu. Det har varit semester och datorn har varit oanvänd, utom de första två veckorna när jag var i Kambodja med Teachers Across Boarders och jobbade. Den resan kräver ett alldeles eget blogginlägg som får skrivas en annan dag!
Idag hade vi besök av släktingar från Österrike och mina syskon och föräldrar här hemma i radhuset och jag fick lite feeling när jag skulle ro ihop en efterrätt. En rätt skön känsla, ni vet när tiden finns och man får en idé som man bara måste prova. Jag har legat rätt lågt med bakningen under våren och sommaren, men nu kändes det kul att experimentera loss lite och jösses vad gott det blev!
Först gjorde jag en citronkladdkaka, tyckte att 30 minuter verkade länge att ha den inne, men det behövdes! Sedan gjorde jag Italiensk maräng.
Jag lade färska hallon på citronkladdkakan och kletade på rejält med marängsmet som jag sedan brände av med en gasolbrännare. Det söta och det syrliga gifte sig fullständigt och en ny favoritefterrätt är uppfunnen, GALET GOTT!
Idag hade vi besök av släktingar från Österrike och mina syskon och föräldrar här hemma i radhuset och jag fick lite feeling när jag skulle ro ihop en efterrätt. En rätt skön känsla, ni vet när tiden finns och man får en idé som man bara måste prova. Jag har legat rätt lågt med bakningen under våren och sommaren, men nu kändes det kul att experimentera loss lite och jösses vad gott det blev!
Först gjorde jag en citronkladdkaka, tyckte att 30 minuter verkade länge att ha den inne, men det behövdes! Sedan gjorde jag Italiensk maräng.
Jag lade färska hallon på citronkladdkakan och kletade på rejält med marängsmet som jag sedan brände av med en gasolbrännare. Det söta och det syrliga gifte sig fullständigt och en ny favoritefterrätt är uppfunnen, GALET GOTT!


Kommentarer
Skicka en kommentar