Den här igelkottstårtan är gjord på tre-lika recept, med chokladsmak.
Lager ett var chokladfluff, jag smälte 3 dl grädde med ca. 100 g choklad, lät det svalna tills det var helt kallt. Jag smälter alltid chokladen i lite av grädden och rör sedan försiktigt ned resten av den kalla grädden och ställer sedan i kyl tills det är ordentligt kallt, då kan man vispa upp fluffen.
Lager 2 innehåller hallon som värmts med lite socker och sedan svalnat.
Tårtan är täckt med marängsmörkräm jag smaksatte hälften med smält choklad.
Chokladtaggarna på sidorna är gjorda av vit och mörk choklad och igelkotten är gjord av infärgad marsipan.
Chocolate raspberry cake
![]() ![]() |
| Roy Fares double chocolate raspberry cake |
Roy Fares har inspirerat till tårtorna här ovan, jag använde dock samma bottenrecept som tidigare eftersom jag tycker det är ett superrecept. Inte heller någon cognac hade jag i tårtan eftersom jag tycker sprit i bakverk är riktigt ruggigt! Men ruggig det är inte denna tårta, det kan jag lova!
Chokladtårta deluxe
![]() |
| Riktigt maffig finsk chokladtårta deluxe |
Det här är en riktigt mäktig chokladtårta för den sanne chokladälskaren. Serverar du den här, så behövs inte något annat på fikabordet, en klick grädde eller lite mjuk vaniljglass kan lätta upp den tunga chokladsmaken något.
Recept
225 g smör
350 g choklad
300 g socker
7 Ägg
350 g choklad
300 g socker
7 Ägg
120 g mandelmjöl
Ganache
150
g mörk choklad
1/2
dl passerade hallon
4
msk grädde
Tillagning:
Smält
smör och choklad i vattenbad.
Vispa ägg och socker vitt.
Blanda försiktigt i smör och chokladblandningen, vänd
ned mandelmjölet och blanda väl
Smörj och bröa formen väl, ha gärna bakplåtspapper
i botten.
Häll
smeten i formen.
Grädda kakan i 180 grader i 45
minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.
Förbered ganachen, smält chokladen och blanda ned hallon och grädde och häll över kakan när den svalnat, dekorera med
färska hallon.




Kommentarer
Skicka en kommentar