Fick feeling och bakade lite frukostfrallor, det är ju oerhört enkelt att bara plocka ut bullarna ur kylen och stoppa in i ugnen på söndagsmorgonen. Resten av familjen vaknar till doften av nybakt, det är inte mycket som slår den känslan!
2 msk olivolja
25 g torrjäst
1 tsk salt
1 tsk honung
ca 7 dl fullkornsvetemjöl
Vispat ägg, till pensling linfrön och sesamfrön att strö över frallorna
Gör så här:
Blanda vattnet med honung separat bytta, honungen ska lösas upp.
Torrjästen blandas med mjöl och salt i hushållsassistent.
Häll i vattenblandningen och låt assistenten jobba i 3 min, tillsätt olja knåda ca 2 min. Tillsätt ev lite mer mjöl.
Dela degen i 8-12 delar och rulla till frallor.
Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa i 30 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
Pensla med uppvispat ägg och strö över frön.
Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.
Ingredienser:
3 dl varmt vatten (inte hett)2 msk olivolja
25 g torrjäst
1 tsk salt
1 tsk honung
ca 7 dl fullkornsvetemjöl
Vispat ägg, till pensling linfrön och sesamfrön att strö över frallorna
Gör så här:
Blanda vattnet med honung separat bytta, honungen ska lösas upp.
Torrjästen blandas med mjöl och salt i hushållsassistent.
Häll i vattenblandningen och låt assistenten jobba i 3 min, tillsätt olja knåda ca 2 min. Tillsätt ev lite mer mjöl.
Dela degen i 8-12 delar och rulla till frallor.
Lägg ut frallorna på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa i 30 minuter, ställ sedan in dem i kylskåp över natten.
Pensla med uppvispat ägg och strö över frön.
Grädda dem i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter eller tills bröden har blivit gyllenbruna.



Kommentarer
Skicka en kommentar