Recept:
Fördeg
50 g smält mjölkfritt smör
500 g havremjölk [5 dl]
50 g jäst
1 g saffran (upplöst i 2 msk bacardi)
520 g vetemjöl [8,5 dl]
Deg
150 g mjölkfritt smör, rumstempererat
170 g strösocker [2 dl]
1 ägg
2 g salt [2 krm]
300g self rising vetemjöl [ca. 5 dl]
20-30g vetemjöl till utbak
Fyllning
200 g mjölkfritt smör
1 ägg
1 msk vetemjöl
2 tsk vaniljpulver
2 msk vaniljsocker
1-2 dl råsocker
0,5 g saffran
Vispas fluffigt med elvisp.
Börja med en fördeg.
Värm upp mjölken med saffran och smält smör till fingervarmt och lös upp jästen i den. Blanda mjölken med vetemjölet, knåda till en fin deg. Har du en köksassistent använd den med krok, kör degen i ca. 5 minuter. Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min.
Sätt igång ugnen på 200 grader, över och undervärme.
Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellan- hög hastighet tills degen känns len, glansig och börjar släppa kanterna. Har du ingen köksassistent är det viktigt att du knådar dig trött. Låt degen vila 30-50 minuter under duk.
Vispa alla ingredienser till fyllningen ca 5 min tills den är fluffig.
Kavla ut degen, ca 45x70 cm och cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord.
Bred ut fyllningen jämt över degen.
Rulla ihop och skär ca 1 cm tjocka bitar.
Lägg i formar och vila under duk ca 30 min.
Vispa ett ägg, pensla bullarna.
Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter tills bullarna får en gyllenbrun färg.




Kommentarer
Skicka en kommentar