Fortsätt till huvudinnehåll

Sommarblues

Den här bloggen visar verkligen hur intensiv lärarvardagen är. Jag har inte uppdaterat sedan i mars. Om jag ska vara helt ärlig så känns det ibland som att jag inte har dragit ett djupt andetag sedan i mars, men nu är det juni, samtalen är avklarade, bedömningar, beställningar, ihoppackning av klassrum och framförallt  riktigt härlig undervisning är avcheckad och jag djupandas igen. tolka mig inte fel, jag älskar mitt jobb, men ibland tar det över av olika skäl och de saker som gör att man orkar de tunga tiderna glöms av eller hinns inte med. Det gör också att jag njuter extra nu när jag är ledig❤


Blåmesmamman i holken hade flygträning med sina ungar i veckan och nu tycks de ha flyttat ut.
Växthuset är fyllt till bredden, några plantor har fått flytta ut i brist på utrymme.
Det blommar och börjar komma frukt på plantorna, jag dricker min latte i solskenet och lyssnar på hur vinden prasslar i träden och grannen byter panel. Jag har bakat en tårtbotten till midsommar och gjort macarons för första gången tillsammans med 16 åringen, dessutom gjorde jag mitt livs första löppass igår! Livet är rätt gott ändå😍

           Basilika, timjan och persilja i växthuset

 Gurkplantor, med blommor och gurkembryon
 Vinrankorna bär massor av  frukt i år
        Fikonet har fått flytta ut ur växthuset
          Tomat som trivs mot husväggen

   Min vackra klätterros med rosa knopp som        blir till nästan vita blommor.
  Lavendel i all sin prakt, doftar underbart

  En solros jag fått av en elev och hans föräldrar

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kaffedoftande chokladbiskvier

 Jag fick ett infall och blev vansinnigt sugen på att baka biskvier. Mina försök till temperering har alltid misslyckats, men den här gången blev det faktiskt lyckat, beskriver här nedan hur jag gjort.  Hemligheten med en lyckad smörkräm är att vispa den länge, längre än du tror, den ska vara luftig och vit innan chokladen, ägget och kaffet hälls i. Tokigt goda kaffedoftande chokladbiskvier blev resultatet!  Ingredienser till kaffebiskvier: Botten 280 g mandelmassa 5 msk strösocker 2 äggvitor   Smörkräm 175 g smör, rumstempererat 3 dl florsocker 1 äggula 1 tsk vaniljsocker   Smaksättning: 75 g smält choklad 5 msk espresso   Toppning: 200-300 g choklad (tempererad).   Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita så att den blir klumpfri. Spritsa ut bottnar ca 3 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Vispa smör och florsocker, ...

Passionerad hallontårta

Min mamma fyllde år och önskade sig en tårta, inte sötsliskig, gärna lite syrlig med frukt eller bär var önskemålet.Resultatet blev kanske den godaste tårta jag någonsin gjort! Vaniljbottnar enligt tre lika recept: sockerrus.se/ovriga-bakverk/choklad/recept-tartbotten-bas-vanilj-och-citrus/ Hallonmousse: 125 g frysta hallon 1 gelatinblad 1 äggula 0,25 dl socker 2,5 dl vispgrädde nypa bakpulver 1. koka de frysta hallonen och sila bort kärnorna. 2. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter. Krama ur vattnet och blanda med hallonen. 3. Låt det svalna lite. 4. Vispa äggulan och sockret fluffigt och blanda sedan i hallonsåsen. 5. Vispa grädden hårt med bakpulvret och vänd ner hallon- äggsmeten lite i taget. 6. Låt moussen stå till sig lite några timmar. 7. Spritsa en kant av maräng innan du fyller tårtan för att undvika rosa kladd utanpå. 8. Spritsa eller bred mousse på tårtbotten. 9. Tryck ned lite färska hallon i fyllningen. Passionscurd 2 msk finrivet ...

Vit choklad och limetryffel med påskfeeling

Fick lite påskfeeling och hittade ett grundrecept som jag gjorde om och gjorde till mitt! Ingredienser: 0.75 dl vispgrädde 300 g vit choklad 1 lime både rivet skal och saft Ca 100 g kokos Gul hushållsfärg Hur gör man: Värm grädde i en kastrull (inte koka) Tillsätt vit choklad Rör till en len smet Tillsätt rivet limeskal och limejuice Rör ordentligt Låt svalna i kyl Färga kokosen gul (jag färgade med gelefärg gul och guld) Rulla smeten till bollar och rulla i den färgade kokosen.  Använd gärna teskedar, Kladdigt värre!! Förvara i kylen om du hinner innan de försvunnit in i munnen. Magiskt goda!