MUMS!
Vaniljbotten:
3 ägg
2,5 dl socker
Vispa vitt och fluffigt.
Blanda sedan i
1, 5 dl kallt vatten.
Vänd ned
3 dl vetemjöl
Blandat med
1 msk bakpulver och
1/2 msk vaniljpulver
Smörj och mjöla en liten långpanna
Grädda i 200 grader ca 20-30 minuter.
Låt svalna.
Passionscurd
2 msk finrivet citronskal
1 dl färskpressad citronjuice
1 dl urgröpta passionsfruktskärnor
2 ägg
1 äggula
1 dl strösocker
60 g rumsvarmt smör
Gör så här: Vispa ihop och värm citronjuice, skal och passionsfruktskött i en kastrull. Sila av kärnorna. Vispa snabbt i ägg, äggula och socker i kastrullen. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen. Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt. Jag valde att använda mjölkfritt smör, vilket gör hela skapelsen mjölkfri
Italiensk maräng:
125 g äggvita (ca 4 ägg)
50 g vatten (ca 0,5 dl)
210 g strösocker (ca 2,25 dl)
Gör så här:
Vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
Koka upp vatten och socker till 121 grader.
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.

Kommentarer
Skicka en kommentar