En härlig hallontårta fylld med rabarbercurd och hallonsmojs, spacklad med hallonsmojset och dekorerad med jordgubbar, lavendelblom och mynta som avnjöts på en filt i solskenet i Roslagen.
Hallonsmojs:
4 dl Vispgrädde
300 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g färska hallon
300 g Philadelphia
2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
500 g färska hallon
Vispa upp grädden.
Vispa Philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Vispa i hallonen och blanda med grädden. Räcker till ett lager och att
Täcka tårtan+ varsin portion för familjen (4 pers) att käka som efterrätt dagen innan tårtan ska ätas.
Vispa Philadelphia, florsocker och vaniljsocker. Vispa i hallonen och blanda med grädden. Räcker till ett lager och att
Täcka tårtan+ varsin portion för familjen (4 pers) att käka som efterrätt dagen innan tårtan ska ätas.
Rabarbercurd:
500 g rabarber i småbitar
2,5 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2ägg
50 rumsvarmt smör
500 g rabarber i småbitar
2,5 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2ägg
50 rumsvarmt smör
Lägg rabarberbitarna och socker i en kastrull. låt småputtra ca 15 min. Rör om så det inte bränner fast.
Vispa i majsstärkelse, koka 5 min.
Ta bort från värmen och vispa i äggen ett i taget. Vispa kraftigt så inte ägget koagulerar.
Passera genom finmaskig sil.
Sjud krämen ca 2 min under vispning tills den tjocknat något.
Ta från plattan och vispa i smöret, lite i taget.
Häll upp o glasburk och låt svalna!
Vispa i majsstärkelse, koka 5 min.
Ta bort från värmen och vispa i äggen ett i taget. Vispa kraftigt så inte ägget koagulerar.
Passera genom finmaskig sil.
Sjud krämen ca 2 min under vispning tills den tjocknat något.
Ta från plattan och vispa i smöret, lite i taget.
Häll upp o glasburk och låt svalna!


Kommentarer
Skicka en kommentar