Redan november, höstens gråa skyar och brandgula, röda och bruna blad präglar naturen. Svampar poppar upp i skogen och löven prasslar och flyger runt stövlarna under skogspromenaderna. Vinden viner, regnet piskar och vi myser inomhus med tända ljus. Till söndagskaffet avnjöt familjen en härlig mjuk pepparkaka med lingonfrosting!
Recept:
150 g smör1 dl cremefraishe
0.5 dl grädde
2 ägg
2 dl strösocker
1.5tsk ingefära
1.5 tsk kryddnejlika
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Frosting:
200 g Philadelphia ost
2 msk lingonsylt
50 g smör
0.5 dl florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret, häll i cremefraishe blandat med grädde och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad bakform. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna.
Vispa ihop ingredienserna till frostingen och spritsa på vid servering.





Kommentarer
Skicka en kommentar