Fortsätt till huvudinnehåll

Kardemummadoftande biscotti


Fick ett infall när jag var på Ica och köpte den här fina burken. Om man nu har köpt en fin burk så kan man väl inte låta den stå tom heller!
Blev sugen på att testa att göra biscotti, de var lite sötare än nödvändigt tycker jag nog, nästa gång minskar jag sockret lite, men delar orginalreceptet med er här.

Du behöver:
100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, hela, lätt stötta
50-60 g mandel, skållad och hackad
uppvispat ägg till pensling

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Rör ned de torra ingredienserna samt mandeln och blanda i till en smidig deg.
Dela degen i fyra delar.
Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Sänk värmen till 125 grader.
Tag ut skorporna och låt svalna några minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar tvärsöver.
Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 15 minuter.
Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar tills ugnen svalnat.

Låt er väl smaka❤


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kaffedoftande chokladbiskvier

 Jag fick ett infall och blev vansinnigt sugen på att baka biskvier. Mina försök till temperering har alltid misslyckats, men den här gången blev det faktiskt lyckat, beskriver här nedan hur jag gjort.  Hemligheten med en lyckad smörkräm är att vispa den länge, längre än du tror, den ska vara luftig och vit innan chokladen, ägget och kaffet hälls i. Tokigt goda kaffedoftande chokladbiskvier blev resultatet!  Ingredienser till kaffebiskvier: Botten 280 g mandelmassa 5 msk strösocker 2 äggvitor   Smörkräm 175 g smör, rumstempererat 3 dl florsocker 1 äggula 1 tsk vaniljsocker   Smaksättning: 75 g smält choklad 5 msk espresso   Toppning: 200-300 g choklad (tempererad).   Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda i äggvita så att den blir klumpfri. Spritsa ut bottnar ca 3 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Vispa smör och florsocker, ...

Passionerad hallontårta

Min mamma fyllde år och önskade sig en tårta, inte sötsliskig, gärna lite syrlig med frukt eller bär var önskemålet.Resultatet blev kanske den godaste tårta jag någonsin gjort! Vaniljbottnar enligt tre lika recept: sockerrus.se/ovriga-bakverk/choklad/recept-tartbotten-bas-vanilj-och-citrus/ Hallonmousse: 125 g frysta hallon 1 gelatinblad 1 äggula 0,25 dl socker 2,5 dl vispgrädde nypa bakpulver 1. koka de frysta hallonen och sila bort kärnorna. 2. Lägg gelatinet i kallt vatten i cirka fem minuter. Krama ur vattnet och blanda med hallonen. 3. Låt det svalna lite. 4. Vispa äggulan och sockret fluffigt och blanda sedan i hallonsåsen. 5. Vispa grädden hårt med bakpulvret och vänd ner hallon- äggsmeten lite i taget. 6. Låt moussen stå till sig lite några timmar. 7. Spritsa en kant av maräng innan du fyller tårtan för att undvika rosa kladd utanpå. 8. Spritsa eller bred mousse på tårtbotten. 9. Tryck ned lite färska hallon i fyllningen. Passionscurd 2 msk finrivet ...

Vit choklad och limetryffel med påskfeeling

Fick lite påskfeeling och hittade ett grundrecept som jag gjorde om och gjorde till mitt! Ingredienser: 0.75 dl vispgrädde 300 g vit choklad 1 lime både rivet skal och saft Ca 100 g kokos Gul hushållsfärg Hur gör man: Värm grädde i en kastrull (inte koka) Tillsätt vit choklad Rör till en len smet Tillsätt rivet limeskal och limejuice Rör ordentligt Låt svalna i kyl Färga kokosen gul (jag färgade med gelefärg gul och guld) Rulla smeten till bollar och rulla i den färgade kokosen.  Använd gärna teskedar, Kladdigt värre!! Förvara i kylen om du hinner innan de försvunnit in i munnen. Magiskt goda!