Fick ett infall när jag var på Ica och köpte den här fina burken. Om man nu har köpt en fin burk så kan man väl inte låta den stå tom heller!
Blev sugen på att testa att göra biscotti, de var lite sötare än nödvändigt tycker jag nog, nästa gång minskar jag sockret lite, men delar orginalreceptet med er här.
Du behöver:
100 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, hela, lätt stötta
50-60 g mandel, skållad och hackad
uppvispat ägg till pensling
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa rumsvarmt smör och socker tills det är väl blandat.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Rör ned de torra ingredienserna samt mandeln och blanda i till en smidig deg.
Dela degen i fyra delar.
Rulla delarna till rullar som du lägger på bakpappersklädd plåt och plattar ut till rektanglar, ca 2 centimeter tjocka och 5 centimeter breda.
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Sänk värmen till 125 grader.
Tag ut skorporna och låt svalna några minuter innan du skär dem i ca 2 centimeter tjocka bitar tvärsöver.
Lägg dem på ett ugnsgaller och låt torka i ugnen ca 15 minuter.
Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar tills ugnen svalnat.
Låt er väl smaka❤


Kommentarer
Skicka en kommentar